Ons bedrijf kenmerkt zich door de korte lijnen

Kelderbouw

Bij ruimtegebrek wordt er vaak gedacht aan een uitbouw of een extra verdieping. Maar een kelder behoort ook tot de mogelijkheden. Een kelder biedt net even de extra ruimte die altijd van pas komt. Het voordeel van een kelder is dat er in het zicht niks tot nauwelijks wat veranderd. En toch beschikt u dan over die extra ruimte.

Aan wat voor kelders kunt u denken?

-          Agrarisch gebied: mestkelder, opslagruimte, ruimte voor machines en installaties

-          Utiliteitsbouw: garage, opslagruimte

-          Woningbouw: garage, kantoorruimte, wijnkelder, fitnessruimte, relaxruimte, zwembad

Hoe gaan wij te werk?

Bij het bouwen van kelders krijgt u vooraf met een aantal zaken te maken:

-          Er is een constructieberekening nodig

-          Tekeningen

-          Bemalingsplan

-          Benodigde vergunningen

-          Sommige gemeenten hebben een kelderbesluit in hun verordening opgenomen

-          Welke fundering kan worden toegepast?

Wanneer alles geregeld is kan er worden begonnen met de bouw van de kelder. WETO beschikt over al het materieel en vakmanschap om uw kelder perfect op te leveren. Bovendien geven wij 10 jaar garantie op de waterdichtheid.

Er zijn 2 manieren die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van een kelder.

-          De kelder plaatsen door middel van prefab betonwanden

-          De kelder in het werk storten

Op welke manier de kelder gebouwd wordt heeft te maken met verschillende factoren. Zo kunnen bijvoorbeeld prefab wanden maar tot een beperkte lengte en hoogte geleverd worden. Dit om de simpele reden dat hele lange of hoge prefab wanden niet vervoerd kunnen worden. In zo’n geval zal dan ook eerder worden gekozen om de kelder in het werk te storten.

Ook kan het zijn dat de wanden wel het formaat hebben om prefab vervoerd te kunnen worden, maar er geen ruimte is op de werkplek om de wanden op de juiste plek te krijgen. Ook in zo’n geval zal er eerder worden gekozen om de kelder in het werk te storten.

Bij kelders die in het werk gestort worden kan er gebruik gemaakt worden van op maat gemaakte betonmallen. Het voordeel hiervan is dat de mallen geheel naar uw wens te vormen zijn en daardoor de keldermaten en vormen veel meer flexibiliteit bieden dan bij prefab wanden.

WETO werkt snel en vakbekwaam waardoor binnen No Time uw kelder gerealiseerd kan worden. Bekijk ook eens onze projecten!